donderdag 20 maart 2014

Via Mosana

Er zijn heel wat pelgrimsroutes door Europa.  Vanuit de diverse landen, veel met Santiago De Compostello als einddoel. Vanuit Nederland kun je ook kiezen voor een aantal verschillende routes door Frankrijk.

Na het Pieterpad stuit je in Maastricht al op de wegwijzers voor een pelgrim-vervolg.  Wat ons betreft is de Via Mosana (van Maastricht naar Namen - ca 130 km) dan een logische aansluiting.

Onderstaande route vertrekt uit Leeuwarden, wij pikken de route dus op in Maastricht.



Van de Via Mosana is er een franstalige gids, waarbij ook een nederlandse vertaling beschikbaar is (met daarin alleen de teksten).
 
Het boekje is vooral leuk voor alle wetenswaardigheden onderweg, de bewegwijzering geeft de meest actuele informatie over de route (deze kan soms aangepast zijn aan veranderde omstandigheden). Een Garmin met een download van de route is op achtergrond beschikbaar voor als er twijfel is over het traject. Driedubbel genaaid dus, weinig kans dat we ons "verlopen".
 
De etappe-indeling kun je natuurlijk zelf kiezen, maar deze is  veelal afhankelijk van de mogelijkheden met openbaar vervoer. De voorbereidingen bestaan er dan uit om een logische verblijfplek te zoeken, de openbaar-vervoer apps van de belgische spoorwegen (NMBS) en busmaatschappij (TEC) op de telefoon te zetten en de etappe-mogelijkheden te bekijken.
De gids heeft ook een etappe-indeling, maar met trajecten van ca. 30 km en dat is ons toch iets te lang.
 
Voor de eerste week kiezen we Hony-Esneux als verblijfplaats.
 
 

Geen opmerkingen:

Een reactie posten